Viețile căzute și distruse au nevoie de suportul nostru pe tot parcursul anului, fiind că schimbarea și transformarea vin doar pas cu pas. Noi, la Bunul Samaritean, suntem dedicați misiunii de a fi catalizatori pentru această transformare, susținându-i pe cei nevoiași pe termen lung iar azi suntem încântați să mărturisim o astfel de poveste de transformare. Se întâmplă cu adevărat, pas cu pas, pentru familia Adelei și ne-ar plăcea ca tu să fii parte din ea.
Dată fiind situația economică grea din România, familiile cu venituri mici au probleme mari atunci când vine vorba de asigurarea fondurilor pentru multe din nevoile de bază ale familiei. Copiii sunt probabil cei mai vulnerabili membri ai familiei. Este greu să îi explici unui copil de ce mama și tata nu îl pot trimite la școală și de ce nu pot să îi asigure cele minim necesare în ceea ce privește îmbrăcămintea, mâncarea și cele necesare pentru școală.
”Niciodată nu știi ce ai până nu l-ai pierdut” – aceasta expresie e folosita des în popor iar noi o folosim atunci când vorbim despre unul dintre programele noastre – programul dentar. Când ajungi să nu poți mănca din cauza lipsei dinților, să-ți fie rușine a zâmbi sau să suferi zile la rând de dureri infernale de masea pentru că nu ai bani nici măcar de o extracție, poate doar atunci înțelegi ce mult prețuiește o dantură sănătoasă.
Câțiva dintre beneficiarii noștri sunt în mare nevoie de asistența dentara. Viața în orfelinatele de stat din România, în condiții financiare limitate, a dus la neglijarea nevoilor și afecțiunilor lor stomatologice, iar acestea, odată cu trecerea anilor și lipsa unei intervenții timpurii, au devenit chiar severe și mult costisitoare. Lipsa unui loc de muncă stabil, munca sezonieră sau salariile lor foarte mici au făcut ca mulți dintre ei să nu poată să plătească cheltuielile dentare. Asistența noastra dentară a făcut că beneficiarii programului dentar să aibă nu numai un aspect nou, ci și stima de sine și sănătate mult mai bună.
Alăturați-vă nouă în dezvoltarea programului nostru dentar pentru a putea întoarce zămbetul pe buzele multora. Donați sau strângeți fonduri pentru zâmbete!
Optimism. Așteptare. Convingere. Anticipare. Credință. Încredere.
Aceste cuvinte sunt cu toatele sinonime al SPERANȚEI și aceasta este ceea ce noi de la Bunul Samaritean ne dorim să aducem în această lume. Ne dorim ca cei pe care îi susținem să aibă încrdere în sine și să poată umbla pe stradă cu capul sus. Ne dorim să aibe încredere în sine ca să-și poată atinge potențialul. Ne dorim să aibe un optimism că lucrurile vor evolua înspre bine și că viitorul este mai luminos.
Te rugăm să fii parte a acestei împărtășiri de speranță și să ne ajuți să oferim un ajutor ziditor și nu doar ceva așa, de milă. Mai jos afli doar câteva exemple ale acelora în nevoie de un ajutor constructiv la momentul de față.
A este unul din beneficiarii noștri ce a crescut în orfelinatul de stat din Beiuș. Așa cum ne amintim din perioada comunistă dar și din cea imediat următoare, situația sănătății dentare a fost totdeauna o problemă majoră pentru mulți români. A este unul din câțiva beneficiary pe care am vrea să-l ajutăm cu dantura sa distrusă major. La zi, A mai are doar câțiva dinți rămași după ce toți cei stricați au trebuit extrași. Cum puteți ușor realiza, încrederea în sine este scăzută când astfel de semeni ai noștri zâmbesc rar ca să ascundă lipsa totală sau majoră a dinților.
B este un alt beneficiar care de asemenea a crescut într-una din casele de copii din țara noastră și care, după părăsirea orfelinatului la 18 ani a petrecut vreme îndelungată pe străzi. Asta l-a costat sănătatea și, la fel cu alții ca el, este constant în nevoie de medicamente și support pe termen lung. Pensia sa de boală nu acoperă nici pe departe costurile medicale. Haide alături de noi ca să ajutăm pe B și alții ca el să aibe încredere în ei înșiși, ca să putem menține sub control starea lor medical și să nu se mai îngrijoreze ce fac, cumpără medicamente sau au ce pune pe masa…
C este dintr-o familie locală ce locuiește într-unul din satele de lângă Beiuș. Cum se întmplă adeseori, oamenii ce locuiesc în comunități rurale au dificultăți în aflarea unui loc de muncă și singurul lor venit este din vânzarea laptelui de la 2 vaci ori a legumelor din grădină. Dar această lipsă de venit nu l-a oprit pe C să învețe bine și să aibe note mari la școală. Cu o bursă social de la Bunul Samaritean, C va fi într-o poziție mai bună de a se pregăti pentru facultate și va privi mai cu încredere spre un viitor mai luminous și spre a-și ajuta familia să îmbunătățească propriile condiții de locuit.
D este o familie cu venituri mici în care ambii părinți au crescut în casa de copii. Fără să aibe parte de o familie extinsă, de propriii părinți, ei au lucrat din greu să câștige cele necesare pentru cei doi copii de crescut. Dar cum știe oricine are copii, copiii cresc și la fel și nevoile acestora! Încercarea de cumpăra caiete, pixuri, ghiozdane și celelalte constituie o apăsare zilnică aasupra finanțelor lor. Doar 20% din copiii crescuți la țară trec dincolo de 8 clase la școală datorită sărăciei și costurilor de întreținere a copiilor la școală. Ajutați-ne să sprijinim familia D și alte asemenea familii cu venituri mici la a-și păstra și întreține copiii la școală și la a avea o cât de bună educație posibilă.
E face parte dintr-o familie cu venituri mici care locuiesc 4 generații (2 copii, 2 părinți, un bunic și un străbunic) într-o casă de cărămidă de pământ (vaioagă) alcătuită dintr-o camera, o bucătărie iar toaleta este afară, în curte. Locuirea sărăcăcioasă este larg răspândită în țara noastră, fie că este vorba de înghesuială fie de case părăginite, slabe. Noi la Bunul Samaritean cerem ajutorul dvs. spre a ajuta și a face o diferență în viețile unor familii ca aceasta astfel încât oricine să aibe șansa de a locui într-o casă simplă și decentă.
În același timp cu ajutorul tău cu o donație, te rugăm să ne și apreciezi/urmărești sau să te abonezi la diferite canale de media socială și apoi să distribui pe propriile pagini. Ajută-ne să transmitem mai departe mesajul nostru și echipează-ne să încurajăm și să sprijinim beneficiarii noștri.
Îți mulțumim !!!
PROGRAMUL MEDICAL
Fondul de sănătate al asociației Bunul Samaritean sprijină beneficiarii noștri astfel:
- Asigură legătura dintre ei și furnizorul de servicii medicale acordând astfel asistenţa pe tot parcursul investigaţiilor şi a tratamentului şi asigurându-se de bunul lor mers
- Plata consultațiilor/testelor periodice pentru bolnavii cronici, operații atunci când este cazul, precum și tratamentul post-operatoriu și fizioterapie
- Asigură unde este necesar ajutor financiar pentru cumpărarea de medicamente
O sponsorizare medicală depinde de gravitatea bolii, tratamentul necesar și medicamentele prescrise. Aceasta variază între 300 lei pentru tratamente şi analize medicale speciale, până la 2.500 lei plată pentru operații şi tratamentul post-operator. Când vine vorbă de sănătate răspunsul nostru nu poate întărzia de aceea pentru noi este vital de a dispune de fonduri pe acest program pentru a putea reacționa profesional și la timp.
Faceți o donație pentru acest program aici:
PROGRAMUL DENTAR
Bunul Samaritean colaborează cu dentiștii locali care pot să facă intervențiile stomatologice necesare pentru orfani. Nu numai un aspect nou, ci și o stare de sănătate mult mai bună le-au fost oferite celor care au beneficiat de asistență stomatologică până acum. Un nou proiect ar ajuta cel puțin alte 5 persoane cu un cost pe persoană ce variază între 1500 lei și 4500 lei.
Faceți o donație pentru acest program aici:
INTEGRARE SOCIO-PROFESIONALĂ
– programe de urgență pentru tineri proveniți din orfelinate
- 450 lei acoperă costurile pentru 3 mese pe zi, lunar, până află un serviciu
- 180 lei o chirie iar 50 lei sunt utilităţile pe lună
- 825 lei sunt serviciile sociale pe lună. Fără muncă continua a unui asistent social care să intervină în viața celor în nevoie, e imposibil. Astfel organizația are nevoie și de fonduri care să acopere aceste costuri precum și unele costuri programatice (costuri de deplasare pentru aflare loc de muncă, obţinere acte identitate, adeverinţe, acte medicale, comunicare telefonică, etc.)
Faceți o donație pentru acest program aici: